Osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju Belvil na Novom Beogradu B. K. i I. N. saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni su krivično delo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, izvršili u saizvrsilaštvu sa još jednim NN licem čija je identifikacija u toku.

Osumnjičeni su u periodu od početka novembra do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje osam projektila. Neposredni izvršilac je NN lice koje se nakon izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

Osumnjičeni I.N.je negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela i dalje nije iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio svoje radnje izvršenja.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivičnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu nakon intenzivnog rada lišili su slobode I.N. (39) rođenog u Nikšiću, sa prijavljenim prebivalištem u Beogradu, kao i B.K. (37) iz Beograda.

Mirković je ubijen u četvrtak, 12. novembra, u garaži zgrade Belvilu na Novom Beogradu.

Kod sebe je tom prilikom imao lažna dokumenta na drugo ime, a ubice su uspele da pobegnu.

Reply
Share this

Blic online