Moguće je da ubistvo Igora Z. (26), Austrijanca poreklom iz BiH, a koji je upucan u Beču, ima pozadinu koja se bitno razlikuje od prve verzije, jer se sada spominje da bi se ta likvidacija mogla dovesti u vezu sa ranijim masovnim hapšenjem pripadnika čečenske mafije.

Takva saznanja još su šokantnija od onih koja su objavljena pre nekoliko dana, a po kojima su motiv bili sukob zbog devojke i ljubomora.

Preciznije, kako javlja austrijski “Kurier”, ovaj slučaj bi se mogao dovesti u vezu sa hapšenjem 22 čečenska mafijaša, a koji su pali u februaru zbog ilegalnog posedovanja naoružanja.

Naime, osumnjičenog za ubistvo, Škejzena D. (27), poreklom sa Kosova, u direktnu vezu sa pripadnicima mafije dovodi to što se u zgradu policije dovezao “folksvagen tuaregom”, a koji je registrovan na 55-godišnjeg austrijskog ugostitelja, koji je nedavno proglasio bankrot.

Upravo je taj ugostitelj pre svega 15 dana prijavio da ga reketiraju, a oružje koje je pripadalo Čečenima u februaru je pronađeno baš u blizini njegovog lokala.

Iako je prvo objavljeno da je osumnjičeni Škejzen D. bio sam kada je, kako ga terete, ubio Igora Z., sada policija, na osnovu izjava očevidaca, traga za njegovim saučesnicima – navodno četvoricom.

Neki mediji čak spekulišu da ovo ubistvo ima veze i sa novcem koji je mafija uzimala od reketa, iako to još ne mogu dovesti u direktnu vezu.

Ono što je sigurno, jeste da je Škejzen D. radio kao izbacivač u čečenskom noćnom klubu u Beču. Osumnjičen je da je Igora Z. ubio ispred bečkog kafića “Blanco” u nedelju, na Vaskrs. Mladić iz BiH je preminuo na licu mesta, prenose Nezavine novine pisanje austrijskih medija.

Kako su javili austrijski mediji, policiji je u nedelju oko 15 sati prijavljeno da je ispred kafića “Blanco” došlo do obračuna dvojice muškaraca, a kada je patrola stigla na mesto događaja, zatekla je 26-godišnjaka sa prostrelnom ranom glave, kojem nije bilo pomoći.

Pročitajte još: Škejzen D. je 15 minuta kasnije sam došao u policijsku stanicu i priznao ubistvo.

– Napravio sam s…nje – navodno je rekao policajcima, priznavši zločin.

Osvrnuo se u policijskim prostorijama i na sam obračun.

– On me udario pesnicom. Prvo sam pokušao da ga popršćem suzavcem, ali sam promašio. Potom sam pokušao da ga udarim svojim pištoljem – prenosi heute.at reči osumnjičenog.

U tom trenutku, kako se navodi, pištolj je opalio i metak je pogodio Igora u glavu.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI