Nekadašnji perspektivni vaterpolista i navijač Partizana Dušan Filipović (40), izvršio je samoubistvo skočivši sa petog sprata zgrade na uglu ulica Žorža Klemensoa i Dunavske u beogradskom naselju Dorćol u nedelju kasno popodne.

Kako su kobne večeri komšije na licu mesta ispričale, na travnjaku ispred zgrade pronašli su beživotno telo muškarca u četrdesetim godinama i odmah su alarmirali Hitnu pomoć i policiju. Nažalost, hitne službe su po dolasku mogle samo da konstatuju smrt muškarca.

Kasnije se ispostavilo da je reč o Dušanu Filipoviću, perspektivnom sportisti koji je nekada trenirao vaterpolo, a kroz sportsku kariju pratila ga je ljubav prema Partizanu.

Zbog čega se odlučio na ovaj užasan korak pokazaće istraga, a njegovi prijatelji kažu da se u poslednje vreme loše osećao i da se teško borio sa razvodom kroz koji je prošao.

– Bilo mu je jako teško. Tuga je da ode tako mlad čovek.. – rekao je kratko jedan od njegovih prijatelja, ne želeći da ulazi u detalje.

Nije poznato da li je Filipović za sobom ostavio oproštajno pismo, a razloge samoubistva utvrdiće istraga.

“Uzet je jedan od najboljih među nama”

Poslednje poruke pozdrava ređaju se i na društvenim mrežama.

– Napustio nas je saborac Dušan Filipović. Otišao je tiho, u 40. godini. Toliko toga smo želeli da mu kažemo i da čujemo od njega ali smo sprečeni… Uzet je jedan od najboljih među nama. U naš život ušao je neprimetno… Znali su ga po forumskim nadimcima PFC_D, Idio Hroma, Makarije… Britko pero, jasan stav. Ali za nas, on je bio mnogo više. Dule, naš odani prijatelj, beskompromisni borac, oličenje vedrine i dobročinstva. Voleo nas je kao što je voleo Partizan, jasno, nevino i isključivo. Nespreman na kompromise i nenaviknut na zlo, ostavio nas je da tugujemo – neke su od reči kojima su se navijačke stranice oprostile od svog prijatelja.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratite mejlom na [email protected]

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni…

BONUS VIDEO: Kako se izlečiti od depresije ?

Reply
Share this

Blic online