Detalji iz života Džeksona B. (28), koji se minule nedelje našao na optuženičkoj klupi suda u Nemačkoj zbog ubistva koje je počinio kada je bez razloga gurnuo ženu pod voz jula prošle godine, šokantni su koliko i sam hladnokrvni čin zbog kog se našao na naslovnim stranama nemačkih medija.

Džekson je optužen da je prošle godine bez razloga gurnuo Anju V., majku maloletne devojčice, ispred nadolazećeg voza koji se kretao brzinom od 60 kilometara u nemačkoj pokrajini Severnoj Rajni-Vestfaliji. Na prvom ročištu rekao je da se ne seća nesreće i da ne zna zašto je to uradio.

Veštacima je pre suđena ispričao i da se svog života seća samo u delovima, a nemački mediji izneli su šokantne pojedinosti o njemu. Džekson, navodno, ne ume da čita, piše i računa, poreklom je sa Kosova i Metohije, od oca Srbina i majke Albanke.

Povremeno je radio na preprodaji otpada, a u selu u kom živi, udaljenom 20 kilometara od stanice na kojoj je gurnuo ženu, poznaju ga samo po lošem. Otac je devetoro dece, od kojih je sedmoro dobio sa svojom suprugom, a dvoje sa prijateljicom. Nemački portal Der Vesten piše da je Džekson povremeno istovremeno živeo i sa ljubavnicom i sa suprugom, koja ga je, povrh svega, posećivala dok je bio u pritvoru.

Otac Srbin mu se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog ubistva, pošto je, prema Džeksonovim rečima, sa četiri hica usmrtio svog rođaka. Majka je deportovana iz Nemačke a o njemu je brinuo samo brat Roki, inače porno zvezda.

Poznato je da je voleo da pije, a u policijskoj evidenciji zaveden je kao problematičan zbog niza krivičnih dela koje ima u svom dosijeu – pretnje, nanošenje materijalne štete, krađe, prevare, uskraćivanje alimentacije, vožnja bez dozvole, nanošenje teških telesnih povreda… I pored svega navedenog, Džeksonu su izrečene samo dve novčane kazne koje je odležao u zatvoru pošto nije imao novca da ih plati.

List Rajniše post ranije je preneo svedočenje Džeksonove komšinice koja je ispričala da je terorisao stanovnike sela u kom je živeo, te da joj je drago što više nije sa njima.

Samo dva meseca pre ubistva na stanici, Džekson je sa bratom pijan divljao ulicama, zaustavljao automobile, razbijao prozore i zastrašivao vozače. Posle toga su razvalili vrata kuće, u kome je stanovala bivša devojka Džeksonovog brata, a kada su naišle njene komšije – žena od 88 godina i njen deset godina stariji suprug – fizički su nasrnuli na njih šutnuvši ženu u stomak, a muškarca u koleno.

“Želeo je da gleda kako neko umire”

Podsećanja radi, tužilac je na prvom ročištu tvrdio da je Džekson počinio ubistvo praktično iz znatiželje, samo zato što je želeo da vidi kako izgleda kada neko umre. Tvrdnju je potkrepio činjenicom da je Anju V., koja je u tom trenutku gledala u svoj telefon, iz čega proizilazi da nikako nije mogla da očekuje napad ili se odbrani, sa dve ruke snažno gurnuo na prugu.

Džeksonov advokat, s druge strane, ispričao je da je da je psihički oboleo i da nije mogao da rasuđuje u trenutku. U izjavi koju je pročitao umesto njega, dok je Džekson sedeo u sudnici sa kovertom preko glave ne želeći da ga kamere usnime, navedeno je da je optuženom žao što je to uradio, ali da se ne seća da je bilo koga gurnuo na stanici.

Reply
Share this

Blic online