Možda se nekome zamerio ili zadužio kod nekog… Ne znamo ništa, majka mu je očajna, kaže rođak Aleksandra Halabrina (26), mladića čiji je nestanak bio prijavljen 20. marta, a čije je telo pronađeno 16. maja zakopano u plitkoj jami u šipražju u okolini Sopota. Šokirani čovek kaže da je Aleksandra majka Mara Halabrin odgajila sama.

– Bila je jako vezana za njega, očajna je, mnogo joj je teško – kaže on.

Kako on napominje svi u porodici su znali da se Aleksandar u poslednje vreme “viđa s nekim sumnjivim ljudima”.

– Ali niko nije znao šta je radio s njima i čime se bavio – kaže on za Srpski telegraf.

Aleksandrovo telo pronađeno je zakopano u plitko iskopanom grobu, koji je po svemu sudeći iskopan na brzinu.

– Telo je bilo u plitkoj jami, zatrpano zemljom. Čovek koji je čuvao koze na toj livadi primetio je da njegovi psi nešto njuše i kopaju. Približio se i video deo tela.. tako je zločin otkriven – kaže potreseni rođak ubijenog mladića.

Prema nezvaničnim informacijama Aleksandar je sahranjen go, a na glavi je imao prostrelnu ranu.

– Čuvao sam koze tog 16. majak kad sam video da psi nešto njuškaju oko jedne humke, počeli su da kopaju… Prišao sam da vidim o čeu se radi i video deo tela u fazi raspadanja. Prizor je bio grozan, ne mogu da se oporavim od tog šoka. Jedva sam pozvao policiju – ispričao je M. M.

Aleksandrovo telo poslato je na obdukciju kako bi bilo utvrđeno šta se tačno dogodilo, kao i da li je pre ubistva mučen.

– Ispituju se svi njegovi kontakti i dosadašnjom istragom je utvrđeno da se viđao s nekim osobama iz kriminalnog miljea, koji se sumnjiče za trgovinu narkoticima – objašnjava sagovornik iz istrage.

Halabrin je samo nekoliko dana pre nestanka stigao u Srbiju iz inostranstva, a kako je u to vreme na snazi bilo vanredno stanje, njemu je bila određena obavezna samoizolacija od 14 dana, ali je on nije ispoštovao.

Ubijeni mladić sahranjen je juče u selu Janošik kod Alibunara, u pristustvu najbliže porodice, komšija, rođaka i prijatelja.

Reply
Share this

Blic online