U Specijalnom sudu u Beogradu se nastavlja suđenje optuženima da su kao pripadinici kriminalne grupe nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića izvršili ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi

U Specijalnom sudu u Beogradu u ponedeljak se nastavlja suđenje optuženima da su kao pripadinici kriminalne grupe nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića izvršili ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi.

Protiv Šaranovića, koji je bio prvooptužen u ovom procesu kao organizator kriminalne grupe i nalogodavac ubistava Bojovića i Vidakovića, postupak će biti obustavljen, jer je 11. marta ubijen u Budvi ispred svoje kuće. Šaranoviću se sudilo u odsustvu zbog optužbi da je sa svojim sestrićem – Delibašićem, 2013. godine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Ratko Koljenšić, Slaviša Novaković, Miloš Vojinović, Goran Bojanić i Saša Cvetanović.

Grupa je, kako se sumnja, imala cilj da uzme prevlast u kriminalnoj sredini i sprovede osvetu Luki Bojoviću za ubistvo Šaranovićevog brata Branislava.

Luka Bojović je rođeni brat ubijenog Nikole. On u španskom zatvoru služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave.

Koljenšiću, koji je državljanin Crne Gore, u ovom procesu se sudi u odstustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Novakoviću koji je u bekstvu, pa su na optužničkoj klupi samo Delibašić, Vojinović, Bojanić i Cvetanović. Što se tiče Delibašića, Speciajlni sud je u martu bio odbacio optužbe protiv njega za organizovanje kriminalne grupe (odnosno zločinačko udruživanje radi vršenja krivicnih dela), ali je tu odluku u petak ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se sudi za to delo.

Delibašić je takođe (nesporno) optužen i da je optuženog Milosa Vojinovića podstrekao na ubistvo Vidakovića. Vojinović je tokom suđenja priznao to delo i teretio Delibašića i Šaranovića, zbog čega su se tokom suđenja u sudnici čule mnoge teške reči između njih.

Delibašić je uhapšen u julu 2013. godine u Crnoj Gori, a izručen je Srbiji zemlji u martu naredne godine, zbog teškog razbojništva u zlatari Izrael dajmond centar.

On je zatim pravnosnažno oslobođen tih optužbi, ali je u junu 2014. optužen za zločinacko udruživanje i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.

Saša Cvetanović zvani pit bul, se tereti kao neposredni izvršilac ubistva Bojovića, a Goran Bojanić je optužen samo kao član grupe.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI