Osnovni sud u Novom Pazaru odbio je zahtev Osnovnog tužilaštva da se E.B. (28) odredi pritvor do 30 dana zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti i nasilničke vožnje, nezvanično saznaje “Blic”.

Prema rečima našeg izvora u Tužilaštvu, pritvor je tražen zbog sumnje da bi E.B. mogao da pobegne ili ponovi krivično delo, a što je Osnovni sud odbacio.

– Napominjemo da je E.B. višestruki povratnik u izvršenju teških krivičnih dela, koji je do sada više puta osuđivan, a i bez toga, dela koja je počinio u utorak popodne su zasluživala da mu bude određen pritvor. Tužilaštvo će se, svakako, žaliti na odluku Osnovnog suda – kaže naš izvor.

Podsećamo da je E.B. uhapšen u utorak popodne, nakon višeminutne jurnjave i potere novopazarskim ulicama tokom koje, samo pukom srećom, niko nije teže povređen.

– Policija je imala saznanja da se u automobilu marke BMW, kojim je upravljao E.B, nalazila droga, zbog čega su pokušali da ga zaustave. On se oglušio o naredbe policije, pa je manevrisanjem vozila udario jednog policajca, nanevši mu lakše povrede i oštetivši tom prilikom nekoliko parkiranih automobila – kazao je ranije izvor “Blica” u policiji.

Nakon toga se u poteru za E.B. uključilo više policijskih patrola, a nakon nekoliko minuta žestoke jurnjave uspeli su da ga zaustave i uhapse na Jošaničkom keju.

– Dok je bežao, E.B. je iz automobila u reku Jošanicu bacio paketiće u kojima je, kako sumnjamo, bila droga – doda je naš izvor u policiji.

Pre nekoliko meseci izašao iz zatvora

Prema nezvaničnim saznanjima, E.B. je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora, a policiji je poznat po izvršenju brojnih krivičnih dela.

Pre deset dana, njegov rođeni brat A.B. (37) ranjen je u nogu kada je nepoznata osoba pucala u njega u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru.

Pomoć mu je ukazana u Opštoj bolnici, a policiji je rekao da nije video i da ne zna ko bi mogao da puca u njega.

Reply
Share this

Blic online