Prijavljen incident u leskovačkoj Predškolskoj ustanovi “Vukica Mitrović”. Jelena Stojanović tvrdi da je njen sin dva puta bio žrtva iste žene

JELENA Stojanović (32) iz Vučja, majka petogodišnjeg dečaka, podnela je prijavu leskovačkoj policiji zbog fizičkog nasrtaja na njeno dete. Dečak je navodno dobio batine u vrtiću, i to od vaspitačice koja se brine o njemu u Predškolskoj ustanovi “Vukica Mitrović”.

Portparol leskovačke policije Boban Zdravković nam je potvrdio da se ispituju navodi roditelja, dok nadležni iz vrtića odbacuju tvrdnje o povređivanju deteta.

Ogorčena Jelena tvrdi da je za nepunih mesec dana njen sin dva puta bio izložen maltretiranju i to od strane iste vaspitačice. Navodno ga je pre 20 dana udarila i počupala za kosu jer nije hteo da sa svojom grupom izađe u dvorište. Od straha se sakrio ispod stola i čekao da se situacija smiri.

– Međutim, u četvrtak je situacija kulminirala jer kada sam otišla po dete videla sam da mu je majica pocepana i da ima ogrebotine po vratu – priča Jelena. – Vaspitačica mi je objasnila da se potukao sa drugim detetom i da je uspela da ih razdvoji. Ali, kada smo otišli kući sin je počeo da plače da ga boli rame i ispričao mi šta se u stvari dogodilo.

Dete je pregledao porodični lekar, a u nalazu stoji da ima povrede i promene na koži desnog ramena, a da li je to učinilo dete ili neko stariji nije se izjasnio.

U Predškolskoj ustanovi “Vukica Mitrović” energično odbacuju optužbe da je vaspitačica povredila dete. Tvrde da poseduju i video-snimak kojim to dokazuju i da se sve “odigralo za 11 se­kundi”.

DA SE NE PONOVI

– DIREKTORKA vrtića me je i pre 20 dana zvala, kao i u petak, nakon oba incidenta, i molila da ne podnosim tužbu protiv ove vaspitačice. Ali ja sam to uradila da se ne ponovi drugoj deci – kaže majka.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI