Trsteničanin Dušan Pavlović pravosnažno je osuđen zbog ubistva Dragiše Kostića. Zločoin se dogodio prošlog leta u naselju Pejovac na periferiji Trstenika

Kako će se ispostaviti kasnije, rane koje je zadobio nesrećni trgovac, vlasnik diskonta “Koles”, bile su kobne. Preminuo je u Opštoj bolnici u Kruševcu.

Ubistvu je prethodila rasprava kod Kostićevog lokala u naselju Pejovac gde su obojica živeli. Da će posle “sedeljke” sevnuti nož, međutim, niko nije mogao da pretpostavi.

– Tragedije je usledila posle svađe, a kao razlog spominjao se neki stari incident, kada je okriljevni Dušan Pavlović od žrtve, Dragiše Kostića, uzeo neke gajbice – iznosi sagovornik “Novosti”. Ozbiljno povređenog Kostića, komšije se primetile kako sedi kod radnje i pojurile da mu pripomognu.

Policija je vrlo brzo rešila zločin, ali su pregovori sa tada osumnjičenim potrajali neko vreme, jer se ovaj zatvorio u svoj dom.

– Porodica Kostić, poreklom s Kosmeta, u trsteničkom kraju živela je oko 40 godina – navode meštani Pejovca. – Važili su za poštenu kuću, a pokojni Dragiša, otac četvoro dece, za vrednog domaćina. Trgovinska radnja sa remont – servisom radila je godinama, a bila je jedna od prvih u ovom delu Trstenika. Do pre nekoliko godina i Dušan se bavio trgovinom.

Tragovi krvi

Od trenutka podizanja optužnice u Višem javnom tužilaštvu, u Kruševcu prošlog septembra, do pravosnažne presude Apelacionog suda u Kragujevcu proteklo je tek nešto više od godinu dana. Kako je “Novostima” potvrđeno u tužilaštvu, u zatvorsku kaznu okrivljenom Pavloviću biće uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI