Bivša radnica pošte u Požarevcu sačuvala je “magične” ključeve koji vode direktno ka sefu i dala ih svom ljubavniku S. A. (47) koji je bez problema otvorio metalnu kasu i elegantno odneo oko 2,5 miliona dinara i 890 evra.

Zaljubljeni par je brzo otkriven jer je počeo da se bahati novcem, pa su uhapšeni 10 dana posle filmske krađe, piše “Alo”. Provalnik S. A. je u noći između 17. i 18. jula otključao vrata pošte u Požarevcu i iz kase uzeo sav novac. Njegov prijatelj D. A. (48) sumnjiči se da ga je čekao i potom svojim automobilom odvezao u bezbedno skrovište.

– Krađa je primećena ujutru. Radnici su zatekli praznu kasu i brzo su povezali da bivša radnica nije vratila ključeve jer na vratima nije bilo tragova obijanja. Naknadno su pregledani snimci kamera koji su otkrili da je S. A. ušao u poštu. Ispostavilo se da je zaljubljeni par upao u finansijske probleme i dosetio se da ih reši pljačkom – kaže izvor blizak istrazi.

U saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Požarevcu, policija je uhapsila S. A. koji se tereti za pljačku pošte, kao i D. A. koji se sumnjiči za saučesništvo.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i posle čega su krivičnu prijavu privedeni na saslušanje. Sudija za prethodni postupak odredio je S. A. pritvor od 30 dana. Po nalogu tužilaštva, protiv žene je podneta krivična prijava zbog sumnje da je skovala plan pljačke.

Reply
Share this

Blic online