Dvojica mladića, Ž. S. (24) iz Krčedina i I. N. (18) iz Kostolca, uhapšeni su zbog sumnje da su obljubili devojčice od 13 godina! Mladiće su prijavili baka i roditelji devojčica, a privedeni su se branili da su mislili da su ove maloletnice mnogo starije. Ž. S. se tereti da je imao seksualni odnos s maloletnicom iz jednog sela. Slučaj je otkrila policija u četvrtak, kada je osumnjičeni pozvan na razgovor u policijsku stanicu.

Kako je Kurir nezvanično saznao, osumnjičeni je u četvrtak popodne došao kolima do kuće u kojoj živi maloletnica.

– Ona je izašla iz kuće i sela s njim u automobil. To je primetio jedan od njenih poznanika i prijavio njenoj babi. Njih dvoje su potom krenuli za njima i našli su ih u automobilu kod stare ciglane. Prema jednoj priči, kada je ugledala babu, devojčica i osumnjičeni su pobegli kolima. Prema drugoj priči, baba je devojčicu izvukla iz automobila i odvela kući, gde je ona, navodno revoltirana što ju je baba pratila, počela da preti samoubistvom – objašnjava izvor

Kako je izvor lista objasnio, policija je došla u kuću u kojoj devojčica živi i navodno u razgovoru s njom saznala šta se desilo.

– Osumnjičeni je priveden u policijsku stanicu, gde je rekao da ne zna koliko ona ima godina – rekao je sagovornik lista.

Baba nije želela da kaže šta se tačno desilo, ali kako se moglo čuti od komšija, ona se stara o devojčici koliko može, pošto su joj roditelji u zatvoru.

– Devojčicini roditelji su u zatvoru, a ima ih još troje braće i sestara. Ona je najstarija, ima mlađu sestru i i još dvoje koji su, koliko znam, u hraniteljskoj porodici. Otac joj je u zatvoru oko pet godina, a od pre pet do šest meseci i majka zbog narkotika. Brigu o devojčicama, koliko to može, vodi baka, ali verujem da joj je teško – kaže jedan od komšija.

Komšinica s kojom su reportari ovog lista takođe uspeli da razgovaraju potvrdila je za da je devojčica problematična.

– Verujem da je to dete videlo svašta i da raste s poremećenim sistemom vrednosti. Često sam je viđala u društvu starijih muškaraca, koji zloupotrebljavaju njenu porodičnu situaciju i godine – kaže meštanka.

I. N. (18) iz Kostolca, koji je uhapšen zbog sumnje da je takođe seksualno zlostavljao devojčicu, policiji su prijavili roditelji maloletnice.

– Navedeno je da je I. N. s devojčicom bio u Beogradu od 6. do 8. oktobra, kada je došlo i do seksualnog kontakta između njih. Kada je priveden u policiju, na saslušanju se branio rečima da nije znao koliko devojčica s kojom je ima godina. Kako je objasnio, izgledala mu je starije – rekao je izvor upoznat sa slučajem i dodao da je posle saslušanja u Višem sudu I. N. pušten da se brani sa slobode.

Prema njegovim rečima, tokom istrage obaviće se veštačenje njegovog intelektualnog stanja.

– Ukoliko se utvrdi da je on istog intelektualnog nivoa kao devojčica, tu neće biti krivičnog dela. Uzeće se u obzir i da je on mlađi punoletnik, jer ima 18,5 godina. Saslušana je i devojčica, koja je rekla da nije bilo prisile od I. N. i da su se zaljubili – kaže sagovornik.

Reply
Share this

Blic online