U Kliničkom centru Niš, danas oko 13.30 časova došlo je do incidenta u kojem je povređeno više osoba.

Dva lekara Kliničkog centra u Nišu i jedna medicinska sestra zadobili su opekotine prilikom gašenja priručne boce sa kiseonikom koja se danas oko 14 časova zapalila u novoj zgradi Kliničkog centra u Nišu, na mestu prijema kovid pacijenata, saznaje “Blic”.

Povrede koje je zadobilo medicinsko osoblje, na sreću su lakše prirode, a zahvaljujući njihovoj brzoj i pravovremenoj reakciji nije povređen niko od pacijenata i sprečene su teške posledice.

– Nakon trijaže na Infektivnoj kinici, jedan pacijent je došao u novu zgradu KC Niš na mesto na kome se vrši prijem u kovid odeljenje. Međutim, budući da mu je saturacija bila niska, medicinsko osoblje je krenulo da ga odmah priključi na kiseonik preko priručne boce, kada se ona zapalila pod okolnostima koje se utvrđuju. Dva lekara i jedna medicinska sestra odmah su reagovali, zahvaljujući njihovoj brzoj I pravovremenoj reakciji niko nije povređen od pacijenata ali su oni zadobili lakše opekotine prilikom gašenja vatre. Osoblje je odmah zbrinuto u Urgentnom centru u Nišu, a o incidentu je obaveštena policija i vatrogasko spasilačka brigade MUP-a koja je izašla na teren – kaže portparol KC u Nišu Nikola Marković.

Nakon paljenja boce odmah su se aktivirali protivpožarni sistemi, a istragom će biti utvrđeno kako je došlo do požara na boci sa kiseonikom.

Reply
Share this

Blic online