Doktor Milutin M. (57) koji je priveden zbog sumnje da je 27. oktobra bacio “kašikaru” u Ulici Stevana Mokranjca u Donjem Milanovcu kod Majdanpeka, od ranije je poznat kao kontroverzna ličnost koja svoje upitne stavove naširoko deli na društvenim mrežama.

Do hapšenja je došlo nakon što je Milutinov DNK veštačenjem pronađen na eksplozivnoj napravi. Po privođenju je tvrdio da nema veze sa eksplozijom, ali je poligrafsko ispitivanje odbio. Međutim, na predlog tužilaštva, Milutinu je ipak određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim informacijama, do bombaškog napada je došlo jer je Milutinu pre pet godina zapaljen džip, ali, kako počinioci ni do danas nisu otkriveni, odlučio je da zakon uzme u svoje ruke i razračuna se sa sugrađaniom. Srećom, u eksploziji niko nije povređen.

Ime Milutina M. od ranije je poznato srpskoj javnosti, a posebno korisnicima društvenih mreža, na kojima ima nekoliko profila.

Javnost ga pamti po aferi staroj desetak godina, iz perioda kada je Milutin radio u Zdravstvenom centru Majdanpek. Navodno je postavio kamere u svoju ordinaciju i krišom snimao pacijente. Nakon toga je dobio otkaz, a karijeru je nastavio u privatnoj praksi.

Međutim, korisnicima društvenih mreža poznatiji je po skandaloznim izjavama i stavovima koje je našioko delio. Tako je otvoreno govorio o tome kako nikako ne može postojati ravnopravnost između žena i muškaraca, te da, na primer, žena nikako ne može biti vojnik i policajac onako kako to može muškarac. Širio je i svoje antivakserske ideje putem društvenih mreža, zbog čega su mu profili bili gašeni.

Svojevremeno je na jednom od svojih profila objavljivao fotografije nepoznatih devojaka koje je fotografisao po tržnim centrima, autobusima, ulicama i slično.

Reply
Share this

Blic online