U dve odvojene akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, rasvetlili su dva pokušaja ubistva i uhapsili dve osobe osumnjičene za ta dela.

Prema saopštenju MUP-a uhapšena je i jedna osoba osumnjičena za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

U Sremskoj Mitrovici uhapšen je M.S.(22), zbog sumnje da je u jednom ugostiteljskom objektu, nakon kraće rasprave nasrnuo na dvadesetdvogodišnjeg mladića i ubo ga nožem u grudi.

Teško povređeni mladić je hospitalizovan u sremskomitrovačkoj bolnici.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

U drugoj akciji, policija u Vranju, u saradnji sa Žandarmerijom, uhapsila je L.S.(1993) zbog sumnje da je 16. jula, u diskoteci, u Vranju, iz krateža koji je nelegalno posedovao, ispalio hitac u tridesetjednogodišnjeg muškarca, koji je zadobio teške povrede.

Nakon toga osumnjičeni je sa Ž.Đ. (1999), i jednom maloletnicom pobegao taksi vozilom.

Tokom vožnje L. S. je, kako se sumnja, od vozača taksija, uz pretnju puškom, oduzeo 6.000 dinara i ličnu kartu.

Osumnjičenima L.S. i Ž.Đ. odreĐeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Vranju, dok će protiv maloletnice zbog neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca i pružanja pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI