Hrvatska policija je na graničnom prelazu Stara Gradiška, uz pomoć psa za detekciju droga, zaplenila preko 8,8 kilograma marihuane koje je iz BiH pokušao prošvercati 48-godišnji državljanin Srbije.

Droga je, u zajedničkoj akciji policije i carine, otkrivena u vozilu srpskih oznaka koje je u utorak oko 15 časova pokušalo ući u Hrvatsku. U policiji kažu kako je sumnju da se u vozilu na kojem su uočene prepravke nalazi droga potvrdio policijski pas Dona.

– U vozilu je pronađeno ukupno 8.817,29 grama droge marihuane – rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak portparol Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić, prenosi Hina.

U pregradama prtljažnog prostora policija je pronašla 13 paketa marihuane, a još tri paketa nalazila su se u vozačevom sedištu.

Načelnik stanice granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić podsetio je da je i u sredu na tom graničnom prelazu zabeležena zaplena opojnih droga kod tri osobe.

Prema policijskim podacima protekle godine u Brodsko-posavskoj županiji podneseno je 55 krivičnih i 190 prekršajnih prijava vezanih uz zloupotrebu droga.

Zaplenjeno je preko 230 kilograma marihuane, 8.080 komada različitih lekova, više od pola kilograma amfetamina, 374 grama kanabis smole, 106 stabljika kanabisa, 15,48 grama kokaina, 8,5 grama metamfetamina te nešto manje od četiri grama heroina i halucinogenih gljiva, piše Klix.

Reply
Share this

Blic online