Fudbaler FK Vojvodina Stefan Mihajlović (23) rekao je u ponedeljak pred Višim sudom u Beogradu kako je ubeđen da je čovek kojeg je usmrtio prošao kroz crveno svetlo, kao i da mu je pre raskrsnice izleteo pas koga je pokušao da izbegne. On se tereti da je početkom maja 2015. izazvao saobraćajnu nesreću posle koje je, usled zadobijenih povreda, preminuo Dragan Radoičić (54).

Nesreća se dogodila na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka, kada je Mihajlović navodno svojim “porše kajenom” udario u “punta” kojim je upravljao Radoičić, a potom je pobegao sa mesta udesa. Fudbaler je izjavio da ostaje pri iskazima koje je dao.

– Krenuo sam na trening. Ne mogu da se setim na kojoj udaljenosti sam video psa, ali skrenuo sam udesno. Pokušao sam da ga izbegnem i tada sam video to vozilo koje mi se iznenada pojavilo. Nisam uspeo njega da ga zaobiđem – ispričao je Mihajlović.

Advokatica oštećenih potom ga je pitala zašto je otišao sa lica mesta, na šta je Mihajlović odgovorio da je prišao da pomogne čoveku, ali on mu je rekao da ga ne dira.

– Uzeo sam telefon neke žene i pozvao sam Hitnu pomoć. Stvorila se gužva i ja sam se uplašio i sklonio u šumu gde sam se kretao gore-dole. Bio sam u šoku, zato sam pobegao. Ne mogu da se setim da li sam bio pristutan tokom uviđaja – izjavio je Mihajlović.

Pročitajte još

ODBRANA: MEDIJI OMETAJU SLUČAJ

Advokat Borivoje Borović, branilac Stefana Mihajlovića, obrušio se na medije, tvrdeći da ne poštuju pretpostavku nevinosti i da izveštavanjem o ovom predmetu ometaju slučaj. Porodicu Radoičić optužio je da pokušavaju da utiču na javnost i pravosuđe, nakon čega je rekao: “Videćete da će mediji sutra da pišu da je ubica”.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI