Zoran Jovanović, muž Branislave Jovanović, reprezentativke u bodi bildingu. Uvek sam strepeo od aviona, jer je mnogo putovala, a život je izgubila na drumu ČUO sam se s njom samo pet minuta pre nego što je nastradala. Rekla je “ajde kreni”, a meni je do “Pančevca” trebalo sat vremena. Seo sam u auto, otišao tamo. Čim sam je pozvao i nije mi se javila, znao sam da je poginula, osetio sam to, iako mi niko nije rekao. Uvek sam strepeo od aviona jer je mnogo putovala, a eto, ovako da strada.

Ovako o tragičnoj nesreći kod Kovačice, u kojoj je u nedelju poginula šampionka u bodi bildingu Branislava Jovanović (48), govori njen suprug Zoran. Pored Branislave, u udesu su nastradale i reprezentativka u fitnesu Milica (16) i njena majka Tanja Beslać (37).

Kao i sa svakog takmičenja u svojoj dugoj profesionalnoj karijeri, Branislava se i sada vraćala sa peharom. Prema Zoranovim rečima, fotografijama sa osvojenim trofejom i četvrtim mestom na Svetskom prvenstvu u bodi bildingu u Rumuniji odmah mu se pohvalila. Ipak, da proslave i ovaj uspeh nisu dočekali.

PROČITAJTE JOŠ – VELIKA TRAGEDIJA: U teškoj nesreći poginule srpske reprezentativke u bodibildingu

– Nije trebalo tada da se vrate, već sutradan – priča Zoran. – Išli su preko Vršca, umesto preko Smedereva. Miličin otac Jovo ih je vozio, a sa njima je krenula i Branislava. Kada me je pozvala da krenem da je sačekam, u fitnes centru je bila jedna devojčica koja je trenirala. Ostavio sam je i pošao po Branku da se ne smrzava. Osetio sam da nešto nije u redu. Nije mi se javljala ni na jedan od dva telefona, kao ni Jovo. On je jedino uspeo da u tom trenutku pozove njihovu prijateljicu i da kaže “izginusmo”. Posle sat vremena saznao sam da je došlo do nesreće.

Ko je krivac za tragediju i da li je mogla da se spreči da je na tom mestu bio postavljen saobraćajni znak, kako Zoran kaže, kasno je da se priča.

– Na toj raskrnici misliš da imaš prvenstvo prolaza, jer nema znaka, a na njoj se tvoje prvenstvo gasi. Morala je ovakva tragedija da se dogodi, pa da se možda nešto promeni.

Branislava sa Arnoldom Švarcenegerom

Branislava je uz Zorana, sa kojim je bila 22 godine u braku, zavolela bodi bilding. U ovom sportu bila je poznata širom sveta.

– Ne postoji osoba kao ona, uvek je bila tu da pomogne – kaže Zoran. – Karijeru je započela 1994. godine i sa mnom je počela da se takmiči. Zavolela je to, bila je reprezentativka i branila boje Srbije. Prvak države bila je sigurno 15 puta, što pojedinačno što sa mnom u paru.

PROČITAJTE JOŠ – APATIN U ŠOKU Posle pogibije supruge i ćerke: Jovo samo plače i ne progovara

Kako kaže Zoran, Milica Beslać je bila najperspektivnija mlada sportistkinja. Na ovom prvenstvu nije uspela da uđe u juniorsku konkurenciju, ali bi bila sigurno jedna od najuspešnijih da nije tragično stradala.

– Milica je bila divno perspektivno mlado stvorenje. Trenirala je kod nas i bila naš takmičar iako je iz Apatina. Nisam stigao da se čujem sa njenim ocem Jovom, ali ako se ne poklope sahrane, sigurno ću otići u Apatin.

DONIRALA JETRU?

BRANISLAVA je preminula u bolnici, a ne na mestu nesreće – kaže suprug Branislave Jovanović. – Dobio sam informaciju, ali nije potvrđena, da je ona bila donor organa i da je njena jetra presađena jednoj devojčici. Drago bi mi bilo da je tako.

PROČITAJTE JOŠ – TRAGEDIJA KOD KOVAČICE: Kako su stradale reprezentativke Srbije

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI