Vozač koji je vozio 146,9 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 50 kilometara na čas i vozač koji je bio za volanom iako je imao u krvi procenat alkohola od 2,18 promila, otkriveni su u pojačanoj kontroli saobraćaja u Nišu koja je sprovedena juče.

Nakon odluke da se sprovode pojačana kontorola saobraćaja na teritoriji Niša, saobraćajci su juče otkrili i procesuirali 101 saobraćajni prekršaj, sačinili 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

– Od ukupnog broja prekršaja posebno izdvajamo izmerenu brzina kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila. Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku. Policija apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz niške policije.

I ova kontrola pokazala je da su niški bulevari mesta na kojima se najbrže i najrizičnije vozi jer je vozač koji je vozio 146,9 kilometara na čas, uhvaćen na delu Bulevara dr Zorana Đinđića od Sremske ulice prema Trošarini.

Iako se pre samo sedam dana desio težak udes u Nišu u kojem je poginuo dvanaestogodišnji dečak i jedan prolaznik, jedan broj vozača u Nišu i dalje ne haje za saobraćajne propise i vozi nebezbedno.

BMW-om jurio kroz Niš

Kako nezvanično saznajemo, vozač koji je kroz grad vozio brzinom od 146,9 kilometara na čas nalazio se za volanom automobila marke BMW i ima 22 godine. On je zaustavljen nakon radaske kontrole na delu Bulevara dr Zorana Đinđića kod Vojne bolnice. Vozač koji je vozio pijan sa 2,18 promila alkohola u krvi je uhvaćen u Knjaževačkoj ulici.

Reply
Share this

Blic online