Odbeglog pedofila Fikreta Osmančevića (41) iz Bugojna Švedska je izručila BiH. pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 5-godišnjeg dečaka i njegove 3-godišnje sestre

BUGOJNO – Fikret Osmančević (41) iz Bugojna, pedofil koji je pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 5-godišnjeg dečaka i njegove 3-godišnje sestre, iz Švedske je izručen BiH.

Nakon sedam godina provedenih u bekstvu, Osmančević je po dolasku u BiH sproveden na izdržavanje kazne u KPZ Zenica. Njega je Okružni sud u Banjaluci u oktobru 2010. godine oglasio krivim za dva krivična dela polnog nasilja nad detetom, a presudu je potvrdio i Vrhovni sud RS. Zločin je počinjen u Banjaluci od 4. do 13. jula 2009. godine. Zlostavljanje se odigralo u kući N. H. nakon što su baka i majka decu poverile Osmančeviću na čuvanje.

PROČITAJTE JOŠ: Stakloresca ubicu “otkucala” supruga

U presudi se navodilo da je on to iskoristio i devojčicu je prstima dirao po genitalijama i stražnjici, s ciljem zadovoljenja svog seksualnog nagona. Dečaka je takođe dirao po polnom organu, a čak ga je dirao svojim polnim organom po licu i ejakulirao.

Monstruozno zlostavljanje otkrila je majka dece koja je to i prijavila policiji, ali je Osmančević napustio BiH i otišao u Grčku. Uhapšen je po povratku iz inostranstva, ali ni dana nije proveo u pritvoru, jer se branio sa slobode. Ni nakon izricanja pravosnažne presude nije mu određen pritvor, što je iskoristio da pobegne iz BiH, iako mu je pasoš bio oduzet.

Nastanio se u Švedskoj gde je tražio azil, koji nije dobio. Budući da se 2012. godine nije odazvao na izdržavanje kazne, Opštinski sud u Bugojnu za njim je raspisao međunarodnu poternicu na osnovu koje je i uhapšen. Određeno vreme proveo je u ekstradicionom pritvoru u Švedskoj odakle je, preko Beča, izručen BiH na sarajevskom aerodromu.

PROČITAJTE JOŠ: Suđenje za likvidaciju Bojovića: Ne gledaj me, ubio si mi brata

OSUĐIVAN I U AMERICI

FIKRET Osmančević je nekoliko godina živeo u SAD i u Kaliforniji je osuđen za krivično delo “seksualno penetriranje stranim predmetom”. Kaznu je odležao i 2004. godine oduzeto mu je državljanstvo te zemlje i deportovan je u BiH. Potom je živeo na relaciji BiH – Grčka i oženio se Grkinjom, koja ga je u prvi mah podržavala i tokom postupka u BiH, ali su se naposletku razveli.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI