U policijskoj akciji “Logan” uhapšene su četiri osobe zbog droge i drugih krivičnih dela. Prema našim saznanjima uhapšeni su Stefan Stefanović iz Novog Sada, Slobodan Stanković, Milan Gajić i Bojan Đurić.

Kako Srpskainfo saznaje, za Stefanovićem je policija iz Srbije godinama tragala zbog ubistva.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da je akcija “Logan” usmerena prema kriminogenim osobama osumnjičenim za veći broj krivičnih dela u vezi zloupotrebe opojnih droga i falsifikovanje dokumentacije, te i drugih krivičnih dela.

Istoga dana po neredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, a uz saglasnost dežurnog tuzioca OJT Banjaluka, obavljen je pretres stana i druge prostorije koje koristi osumnjičeni Stefanović i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 61 gram kokaina, oko 30 grama marihuane, vaga, više mobilni telefona, veća količina novca, falsifikovana dokumenta Srbije i Švajcarske i druge predmete koji mogu posluziti u krivicnom postupku.

Obavljenim operativnim proverama za Stefanovica utvrđeno je da ima raspisanu interpolovu poternicu Srbije za teško ubistvo.

Prilikom kriminalističke obrade je izjavio da se na području Banjaluke skrivao oko tri godine koristeći falsifikovane dokumente sa lažnim imenom.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Banjaluke.

U ovoj akciji je odužeto više od 5.000 evra.

Reply
Share this

Blic online