Kuvar i TV zvezda Dejan Markus, koji je 6. februara nestao u Hrvatskoj i koji je, prema pisanju hrvatskih medija, uhapšen u Sloveniji sa tri litra amfetamina u automobilu, mogao bi da se sutra tokom dana susretne sa sestrom Jelenom u pritvorskoj jedinici u Ptuju, saznaje “Blic”.

– Kada sam jutros putovala za Zagreb dobila sam informaciju da je Dejan pronađen i da je u Mariboru u zatvoru. Hrvatska policija je to rekla Dejanovom prijatelju koji je prijavio njegov nestanak u Zagrebu. Hrvatska policija rekla mi je da je njihov deo posla završen i uputili su me tamo. Došla sam u Maribor i ušla u prvu policijsku stanicu, jer nisu mi dali informaciju ni kome ni gde da se obratim. Jedan policajac, kojem smo objasnili situaciju, rekao je da odem u Okružni sud u Ptuju . Stigla sam u Ptuj. Međutim, bilo je već 16, 17 sati. Onda smo išla sa prijateljima u prvu dežurnu stanicu. Rekli smo im da nam je rečeno da je u petak Dejan priveden, ali oni su nam rekli da ništa ne znaju i vratili nas na Okružni sud. Oni rade od 8 ujutru – rekla je za “Blic” Jelena Markus Vučković.

Jelena ističe da svog brata Dejana još nije videla.

– Ako se to desilo u petak, neko je morao da bude obavešten. Ja ga nisam videla, nisam dobila info ni da li mogu da stupim u kontakt, ni da li je živ, sve što saznam mogu da kažem ujutru.

O vesti da je njen brat uhapšen s drogom, kako je objavio Jutarnji list, kaže:

– Ja sam u šoku, prvi put tako nešto čujem. Dejan nije ni pušač, to nije moj brat kog znam 34 godine, prosto ne… Bitno mi je da je živ i zdrav i da ga vidim , da mogu da mu pomognem. Dejan je neko ko nije znao da uđe u konflikt. Mi smo svi ovde zgranuti, nikad u životu mi ne bi palo na pamet tako nešto…

Da podsetimo, Dejan Markus poslednji put je viđen 6. februara, kada je i bio u kontaktu sa sestrom Jelenom. U stanu u kojem je boravio na Trešnjevici u Zagrebu ostale su mu sve stvari, a frižider je bio pun. Jedino nije bilo njegovih ličnih dokumenata i mobilnog sa hrvatskim brojem, jer bez tih stvari nigde ne odlazi. Prema rečima njegove sestre, Dejan je stanodavcu kazao da će možda ići u Split na manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče. Ali, nije se vratio ni u subotu, ni u nedelju. Prijatelji su prijavili njegov nestanak u sredu.

Reply
Share this

Blic online