Zagreb — Hrvatska Kostajnica zbog odrona i polava skoro unitena. Kue oteene, a est je potpuno “nestalo”. Zvaninici su doli, slikali se i otili, pie Index.hr.

Jedna od onih koji su u odronu ostali bez kue je i Refika Hamzagi. Ona kae da je kua u sekundi poela da se rui.

“Bila sam na dvoritu. Elektrodistribucija je skidala kablove jer su se i bandere ve nakosile. U sekundi, kua se rui. Od kue se rui tala. Odjednom puca kua, zemlja kree”, ispriala je Refika za Novu TV.

Kako navodi Index.hr, ona je u odronu ostala bez svega i trenutno ima samo odeu u kojoj je bila u tom trenutku i jaknu koju joj je dala kominica. Kae da mora redovno da pije lekove jer je srani bolesnik, a ni njih nema, niti novca.

Kako su jue preneli hrvatski mediji, Hrvatsku Kostajnicu obiao je i hrvatski premijer Andrej Plenkovi, a ake je i razgovarao sa Refikom. Ona kae da je premijeru i njegovim saradnicima objasnila u kakvoj se situaciji nala, odnosno da je izgubila sve i da sada nema ni lekova, ni novca.

Kako je rekla, oni su joj obealida e dobiti sve to je potrebno. Meutim, im su otili, situacija se promenila. “Dok je bio gospodin Plenkovi i ini tu, rekli su mi da ima gospoa doktor, dobiu lekove. Oni su otili, naslikali su se, a doktora nigde nema. Meni su izmerili pritisak i dobila sam tableticu da se smirim. I jedan andol”, ispriala je Refika.

Dodala je da su joj rekli da pozove svog doktora, ali nakon to joj je sve uniteno, ona nema ni telefon.

Reply
Share this

B92 Vesti