Filmovi “Bez ljubavi” Andreja Zvjaginceva i “Duhovi Ismaila” Arnoa Deplešena od danas su na repertoaru domaćih bioskopa.

Drama “Bez ljubavi”, jedan od najgledanijih filmova upravo završenog 23. Festivala autorskog filma, donosi priču o bračnom paru koji prolazi kroz razvod i pokušava da pronađe svog sina, nestalog usred jedne od njihovih svađa. Film je u Kanu dobio nagradu žirija, proglašen je za najbolje ostvarenje festivala u Londonu, Minhenu i Zagrebu, ruski je predstavnik za Oskara, udruženje filmskih kritičara Los Anđelesa proglasilo ga je za najbolji strani film…

U francuskom filmu “Duhovi Ismaila”, koji je otvorio ovogodišnji Kanski festival, glavne uloge tumače Marion Kotijar i Metju Amalrik, a režiju potpisuje reditelj Arno Deplešen.

Priča prati život Ismaila Vijara, reditelja koji započinje snimanje novog filma, inspirisanog svojim bratom diplomatom za koga veruje da je špijun. Snimanje se prekida nakon povratka njegove supruge, Silvije, koja je nestala pre dvadeset godina. Pošto je bio uveren da je Silvija mrtva, njen povratak ga dovodi do ludila, zbog čega napušta snimanje i odlazi u porodičnu kuću u Rubeu. Vijarev život doživljava sunovrat, sada živi kao pustinjak opkoljen svojim duhovima.

“Bez ljubavi” je na repertoaru u bioskopima Cine Grand Capitol Park Rakovica, Tuckwood, Akademija 28, i Art Bioskop Kolarac u Beogradu, zatim Vilin grad u Nišu, kao i u bioskopu Eurocinema u Subotici. “Duhovi Ismaila” prikazuju se u bioskopima Tuckwood i Cine Grand Capitol Park Rakovica u Beogradu i Vilin grad u Nišu.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI