Sarajevo, Podgorica — Na području BiH registovano je 36 novih slučajeva koronavirusa, a u Crnoj Gori tri.

U večernjim satima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 276 uzoraka na koronavirus. U Sarajevu je 31 osoba zaražena, dok je u Zenici, Olovu, Goraždu, Žepču i Visokom zaražena po jedna, rečeno je iz KCUS “Dnevnom avazu”.

U KCUS je hospitalizovana 21 osoba, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na respiratoru, dok ih je u istom periodu petoro otpuštenih.

U Crnoj Gori registrovana su još tri nova slučaja koronavirusa, čime je ukupan broj zaraženih od početka pandemije dostigao 177.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od preseka u ponedeljak ujutru, kada je saopšteno da je zabeleženo 17 novih slučajeva, do 17 časova završile analizu 181 uzorka na novi korona virus, medju kojima su tri rezultata bila pozitivna.

Reč je o pacijentima iz Berana, Cetinja i Kotora kod kojih se sprovode epidemiološka istraživanja, saopštio je direktor Instituta Boban Mugoša.

Ukupan broj registrovanih slucajeva od sredine juna je 177, zabeležena su dva su smrtna ishoda, a broj aktivnih slucajeva je 175, prenosi RTCG.

U Sloveniji je potvrđeno 15 novih slučajeva korona virusa od 1.085 testiranih uzoraka, što je najviše od 24. aprila. U Sloveniji je aktivan 101 slučaj koronavirusa, a ukupan broj potvrđenih slučajeva infekcije je 1.600, prenosi agencija STA podatke slovenačke vlade.

Hospitalizovano je osam pacijenata, a nijedan nije na intenzivnoj nezi. Mariborske zdravstvene vlasti danas su saopštile da je sedam tamošnjih lekara pozitivno na korona virus. U Sloveniji od 1. juna nije bilo smrtnih slučajeva od korona virusa, a od početka epidemije preminulo je ukupno 111 osoba.

Reply
Share this

B92 Info