U Bosni i Hercegovini sneg na kolovozu usporava saobraaj na veini puteva u viim planinskim predelima.

Kako je javila Fena, posebno se izdvaja podruje Romanije, gde je od sino na snazi obustava saobraaja za teretna vozila s prikolicom i lepere.

U Sarajevu je u ponedeljak pao sneg i izdat je “uti” meteoalarm u glavnom gradu i veem delu BiH.

Snene padavine se oekuju i narednih dana, preneo je Klix.ba.

U narednim danima oekuju se susneica i sneg u veem delu BiH, a na planinama sneg.

Prognozirana visina novog snenog pokrivaa je izmeu 5 i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren autoput A1 i Jadranska magistrala, dok su na veini puteva u Gorskom kotaru, ukljuujui i autoput Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi, preneo je Index.hr.

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraaja za kamione s prikolicama i tegljae s poluprikolicama na veini puteva u Lici, delu Istre, ukljuujui i autoput A1 izmeu vora Otoac i tunela Sveti Rok, i dravni put izmeu Vaganca i Knina.

Obilne padavine poslednja dva dana uticale su i na porast vodostaja reka u Crnoj Gori za nekoliko metara, javlja RTCG.

Od ponoi pa do jue u 14.00 sati vodostaj Morae u Podgorici porastao je za etiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

Kako je Dnevnim novinama rekao meteorolog Duan Pavievi, padavina e biti danas i sutra, ali ne takvog inteziteta, a u viim planinskim predelima na severu padae sneg i susneica.

U Sloveniji je, osim na jugopzapadu zemlje, gde padaju sitna kia i sneg, suvo, a snani vetrovi jo duvaju na istoku zemlje, prenela je STA.

Agencija dodaje da e na slovenkom primorju umerana do snane bure doneti vetrove birzine, koji e prelaziti 100 kilometara na as.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI