Zbog sumnje da su širili i prenosili zaraznu bolest jer se nisu pridržavali uputstva za sprečavanje širenja kao niti mera zaštite koje su im bile naložene, zagrebačka policija je Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu podnela kaznene prijave protiv dvoje penzionera, tačnije vremešnog bračnog para iz okoline Zagreba.

Neodgovorni supružnici iz samoborskog kraja su, kako saznaje Jutarnji, pre dva dana u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dobili dijagnozu da su pozitivni na Covid-19. Međutim, njihovo zdravstveno stanje nije bilo toliko loše za hospitaliziaciju, već su dobili sve potrebne mere za kućnu izolaciju i kako postupati u toj situaciji.

Dok celi svet strepi od korona virusa i sprovode se stroge krizne mere, zaraženi supružnici su 24. marta nakon popodneva provedenog u vožnji, došli oko 18.50 sati na benzinsku stanicu. Do tamo su se došli u svom automobilu. Bili su bez maski, rukavica. Kao i inače.

– Molim vas, moram u WC, ali je zaključan – rekao je 70-godišnji muškarac radniku benzinske stanice koji mu je odmah dao ključ od toaleta. Odložio ga je na pult, a penzioner ga je zgrabio i odjurio napolje. Nakon što je obavio ono što je morao, usledio je šok od kojeg se još dugo radnici neće oporaviti. Njegova godinu dana starija partnerka je ključ vratila i stavila ga na pult te na zaprepaštenje prisutnih rekla: – Dezinfikujte, molim vas, ključ. Znate, mi smo oboje pozitivni na korona virus.

Bio je to okidač da se na noge digne policija pa je najbliža ekipa koja neumorno partolira gradom i hvata kršitelje zakona, stigla na benzinsku pumpu.

Uz detaljna obrazloženja zaraženim supružnicima da sednu u vozilo i pričekaju dalje naredbe, policajci su ih pratili u koloni svojim vozilom.

Pritom su već na noge bili dignuti i lekari iz Infektivne bolnice koji su policajcima dali podrobna objašnjenja kako da reaguju i šta da rade za sigurnost svih njih.

– Policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet i upozorili ih da uđu u svoje vozilo. Obavili su proveru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni zaista zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi i potvrđen virus. Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gde su ih dočekali doktori preuzeli ih na hospitalizaciju – saopštila je zagrebačka policija.

Nesavesni penzioner i njegova supruga s kojom je prekršio zakon, po ozdravljenju suočiće se s kaznenim prijavama, a potom i sankcijama. A kazne ne bi trebale nipošto biti blage s obzirom na situaciju u kojoj se država nalazi već neko vreme.

A benzinska stanica koju su kontaminirali odmah je zatvorena i u skladu sa epidemiološkim pravilima biti će dezinfikovana u celosti.

Reply
Share this

Blic online