Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras najavio da će hrvatska koleginica Kolinda grabar Kitarović uskoro dobiti poziv da poseti Srbiju. I Kolinda potvrdila da će verovatno u narednih nekoliko meseci uzvratiti posetu.

kolinda, vučić

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je večeras da nije očekivala izvinjenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer su izvinjenja “lične stvari”.

“Ono što je meni bitnije jeste da smo postigli napredak, da smo zaista postigli iskorak u našim namerama da rešavamo pitanja koja su preostala iz prošlosti iz Domovinskog rata. Ali i da se usredsredimo i na našu sadašnjost i budućnost naših odnosa, da radimo na boljitku naših odnosa”, rekla je Grabar-Kitarović u razgovoru za Novu TV upitana je li očekivala izvinjenje Vučića zbog njegovih izjava iz ratnih 90-tih.

Upitana je li Vučić kojeg je primila evropski Vučić ili i dalje oseti onog Vučiča iz devedesetih, Grabar Kitarović je odgovorila da je Vučić s kojim je ona razgovarala “evropski”. “Apsolutno i definitivno”, dodala je hrvatska predsednica.

“Mi smo imali i izvinjenja u prošlosti, čime su ona rezultirala? Bitna su dela i ono što će se učiniti”, izjavila je hrvatska predsednica.

Ona je dodala da je važno šta će Vučić uraditi za Hrvate u Vojvodini i dodala da se veseli trenutku kada će biti potvrđeno da su njihovi politički i drugi zahtevi ispunjeni”.

Ona je rekla da će verovatno u narednih nekoliko meseci posetiti Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras najavljujući skoru posetu Grabar Kitarović da je zahvalan što je predsednica Hrvatske uputila poziv u vreme kada je najlakše bilo napadati Srbiju, i u Beogradu na isti način odgovarati.”

Evo šta je Vučić još izjavio.

Predsednik Srbije je u dvodnevnoj poseti Zagrebu koja je od najviših srpskih funkcionera ocenjena kao visoko rizična. Vučić je u Zagreb došao na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u jeku novih političkih napetosti.

Reply
Share this

Ex Yu