Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, neposredno po sletanju aviona na zagrebački aerodrom, odveden je u istražni zatvor u Remetincu.

Todorić je u sredu uveče izručen Hrvatskoj, godinu dana nakon što je uhapšen u Londonu, u koji je pobegao posle izbijanja afere Agrokor.

Hina podseća da je Todoriću pritvor u Remetincu određen u istrazi pokrenutoj zbog sumnji da je iz svoje nekadašnje firme iznudio više od milijardu kuna.

Todorić je u zatvor dovezen u sredu uveče, nešto posle 21 sat, nakon što je sleteo na zagrebački aerodrom gde ga je, odmah po sletanju, na pisti dočekao policijski automobil, koji ga je odveo do Remetinca.

U Remetincu mu je uručeno i sudsko reššenje o određivanju istražžnog zatvora na koje ima pravo žžalbe.

Nakon noći iza reššetaka Todorića očekuje ispitivanje u tužžilaštvu, gde će ga suočiti s optužžbama i ponuditi mu da iznese odbranu.

Hrvatski MUP saopštio je da je predaja Todorića nadležnima u zatvoru protekla “bez ikakvih problema”.

Iz hrvatskog MUP-a navode da su “tokom večernjih sati službenici Ravnateljstva policije sproveli predaju 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ujedinjenog Kraljevstva u Republiku Hrvatsku odnosno u nadležžni zatvor”, prenosi hrvatski N1.

Todorić je u London otiššao tvrdeći da ga politicki progone hrvatske vlasti.

On je, nakon što mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj, izjavio da je “malo razočaran”, ali da je spreman za dalje bitke.

Istraga protiv Todorića pokrenuta je proššle godine zbog sumnji da je u aferi Agrokor iz tog posrnulog koncerna izvukao višše od milijarde kuna, podseća Hina.

Reply
Share this

Blic online