Zagreb — Velika humanitarna akcija pokrenuta je u Hrvatskoj kako bi 13-mesena Maa iz Vukovara dobila novi bubreg. Novac potreban za leenje u inostranstvu.

U akciju se ukljuio i gradonaelnik Vukovara Ivan Penava koji je preko svog Fejsbuk profila uputio apel za pomo.

Kako navodi, devojica iako ima samo 13 meseci iza sebe ima pet sepsi, nekoliko upala plua, modani udar, a pre dva meseca izvaen joj je levi bubreg.

Osim toga, on istie da leka za teku bolest od koje boluje nema i da je jedino reenje transplatacija bubrega u inostranstvu koja je oekuje im dobije dovoljnu kilau za operaciju, ali da porodica nema dovoljno novca.

“Naalost, ovaj se zahvat ne vri u Hrvatskoj nego e Maa na operaciju morati u inostranstvo to e ovoj mladoj porodici predstavljati veliki finansijski problem. Porodica je zbog Mainog leenja ve morala da se preseli u Zagreb gde je otac tek nedavno uspeo da nae posao. Maina majka je na bolovanju, ali nije uspela da dobije status negovateljice jer je dete hospitalizovano”, navodi Penava.

On istie da su vlasnici kafia u kojem se njen otac devojice zaposlio pokrenuli dobrotvorni projekat preko kojeg prikupljaju sredstva za leenje. Vie o tome – OVDE.

“Maa ima hrabro, borbeno srce. Ima li ga ti za Mau”, napisao je Penava.

Reply
Share this