Banjaluka — Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je medijske navode da se u tom bosanskom entitetu formiraju odreene paravojne formacije.

“Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviene institucije koje su u slubi stabilnosti svih njenih graana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da predsednik Republike Milorad Dodik uz podrku Moskve formira paravojne jedinice su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja graana”, saoptio je kabinet predsednika RS.

Da je to tako, dodaje se u saoptenju, “svedoi i injenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu injenicu koja bi ukazivala na tanost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj”.

Sarajevski portal urnal preneo je tekst o tome da pripadnici organizacije “Srbska ast”, koje su obuavali ruski i srpski specijalci, imaju zadatak da uestvuju u razbijanju bilo kakvih protesta koje bi u RS organizovala opozicija. urnal je objavio fotografije pripadnika “Srbske asti” koji su bili u Narodnoj skuptini RS, fotografije njihove etnje ulicama Banjaluke, kao i njihove fotografije sa fantomkama na glavama i naoruane.

Priu o ovoj, kako se navodi, paravojnoj jedinici, jue je, pozivajui se na informacije urnala, objavio je londonski list Gardijan.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI