Branislav Borenović podneo je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika za krivično delo neovlašćeno prisluškivanje.

Pročitajte ovo:

“Zezanje”

“Dodik je priznao da je vršio i da u kontinuitetu vrši krivično delo neovlašćenog prisluškivanja trećih lica, u ovom slučaju članova opozicionih stranaka”, rekao je predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Borenović novinarima u Banjaluci.

On je ocenio da je to presedan na osnovu kojeg bi u normalnoj zemlji već reagovali organi unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i da bi Dodik još sinoć bio priveden i saslušan.

“Radi se o članu Predsedništva BiH koji je priznao krivično delo i to ni manje ni više pred govornicom najvišeg zakonodavnog tela u Republici Srpskoj. Budući da nadležni organi nisu reagovali, naša je obaveza da podnesemo krivičnu prijavu”, kazao je Borenović.

On je dodao da Dodikova sinoćna izjava za govornicom u parlamentu RS da vlast prisluškuje opoziciju i da je lično slušao snimljene razgovore poslanika opozicije, nije samo priznanje krivičnog dela, već su dovedeni u pitanje i osnovni ustavni principi na kojima je zasnovano funkcionisanje društva.

“Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, (ministar unutrašnjih poslova RS Dragan) Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš”, rekao je Dodik obraćajući se poslaniku iz Kluba SDS-a Nebojši Vukanoviću.

Ministar Lukač danas je demantovao Dodikove navode, dodavši da se radi samo o Dodikovoj “političkoj igri” sa opozicionim poslanicima.

Za krivično delo neovlašćenog prisluškivanja predviđena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

Reply
Share this

B92 Info