Kapetan kobnog leta “Etiopijan erlajnsa” koji se u nedelju srušio šest minuta nakon poletanja kad je poginulo svih 157 putnika i članova posade, suočio se sa problemima odmah nakon poletanja iz Adis Abebe. Nakon tri minute, kapetan je paničnim glasom zatražio dozvolu za povratak i sletanje nakon što je letelica ubrzala do abnormalne brzine, rekao je za “Njujork tajms” izvor zadužen za analizu komunikacije sa avionom.

– Kvar, kvar, tražim dozvolu za povratak! Tražim instrukcije za sletanje – rekao je kapetan kontroli leta koja se trudila da preusmeriti druga dva aviona koja su se u tom trenutku približavala aerodromu.

Kontrola je primetila je da avion, novi “Boing 737 Maks 8”, oscilira u visini i kreće se gore-dole tridesetak metara, što je bio znak da nešto zaista nije u redu. Svi kontakti sa letom ET 302 za Najrobi izgubili su se pet minuta nakon što je uzleteo u nedelju. Ova vest baca novo svetlo na poslednje minute pre pada aviona. Nakon ove tragedije države širom sveta prizemljile su svoje modele “737 Maks”. Ovo je druga slična nesreća koja se dogodila u najprodavanijem “Boingovom” modelu, nakon što se pre pet meseci avion “Lajon era” srušio u Javansko more.

Analiza poslednjih trenutaka na letu 302 otkriva da su piloti raspravljali o “opasno velikoj brzini” aviona odmah nakon što je poleteo iz međunarodne vazdušne luke u Adis Abebi. Bili su zbunjeni jer je radar pokazivao da letelica ubrzava daleko brže od uobičajenog, iz još uvek nepoznatih razloga, preneo je “Jutarnji list”.

– Najbizarnija stvar u svemu je brzina. Jako je velika, a pitanje je zašto. Avion ubrzava puno brže nego što bi trebao – rekao je Džon Koks, savetnik za vazduhoplovnu bezbednost i bivši pilot “Boinga 737”.

Nove informacije o komunikaciji između kontrole leta i pilota Jarda Getakija, koji je iza sebe imao 8.000 sati letačkog iskustva, pružaju puno više informacija o tome što se događalo u kokpitu. Izvor je rekao da je kapetan Getaki prvo mirnim glasom prijavio problem nekoliko minuta po poletanju. U tom trenutku radar je prikazivao da se letelica nalazi ispod visine koja se smatra najnižom sigurnom od poletanja.

U roku od dve minute avion se uspeo na sigurniju visinu i pilot je hteo da ostane na otprilike 4.200 metara. Tad su kontolori leta uočili da letelica menja visinu i kreće se gore-dole u razmaku od tridesetak metara, i to neobično brzo. Kontrolori leta na glas su se počeli da se pitaju šta se događa s avionom. S istoka su se približavala druga dva leta “Etiopijan erlajnsa”, pa su ih kontrolori uputili da ostanu na većoj visini zbog problema sa letom 302. Upravo u trenutku komunikacije s drugim avionima kapetan je panično prekinuo razgovor i zatražio dozvolu za hitan povratak i sletanje.

Od rušenja Boinga u Indoneziji stručnjaci rade na poboljšanju softvera “737 Maksa”, ali od aviokompanije kao i od američke Federalne vazduhoplovne administracije (FAA) traže se novi odgovori. Predsednik Odbora za transport Predstavničkog doma SAD istražiće dozvolu aviona “737 Maks” koju je izdala FAA.

Reply
Share this

Blic online