U Beogradu je tokom protekle noći palo manje snega od očekivanog, ali su ekipe JKP “Beograd put” bile angažovane zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza na koje je, da ne bi došlo do pojave leda, posuto 240 tona soli.

– Obilazili smo trase, iako je sneg padao u mnogo manjoj meri nego što je najavljeno. Padao je sporadično, u naletima, bude pola sata sat, pa prestane – rekao je za Tanjug izvršni direktor za tehničke poslove “”Beograd puta”” Aleksandar Svilar.

Međutim, naveo je, zbog najavljenih padavina na snazi je treći stepen pripravnosti koji će, kaže, važiti sve do večeras do 19 sati, kada ““Beograd put”” prelazi u drugi stepen pripravnosti, a sutra u prvi.

Svilar je pojasnio da treći stepen podrazumeva 61 kiper kamion i 22 specijalizovana manja vozila za čišćenje snega, tzv. multikar vozila.

– “Naš akcenat je bio da ne dođe do pojave leda zato što su kolovozi, iako na njima nije bilo snega, bili vlažni, a temperatura u blagom minusu” – rekao je Svilar i dodao da je na beogradske ulice sinoć od 19 sati do jutros do sedam bačeno 240 tona soli.

Reply
Share this

Blic online