Nijedan stanovnik Beograda u 2018. godini neće platiti veći porez na imovinu nego što je to plaćao ove godine, decidirano tvrdi gradski menadžer Goran Vesić.

– To vam kažem odgovorno i u ime Skupštine grada – rekao je Vesić.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojene su tri odluke koje su uslovljene donošenjem Odluke o visini stope poreza na imovinu. Između ostalog, usvojene su prosečne cene nepokretnosti po zonama za ovu godinu, na osnovu kojih se i donose rešenja o visini poreza. Međutim, uprkos najavljenim promenama, koje su maksimalno mogle da dovedu do povećanja od dva odsto, gradski menadžer objašnjava da “niko neće platiti veći porez na imovinu naredne godine”.

NEKOME VEĆI, NEKOME MANJI POREZ Beograd podeljen u 13 zona, a visina dažbina za 2018. zavisiće od DVE STVARI

– Skupština grada Beograda donela je odluku koja nam omogućava da u pojedinim zonama gde je došlo do povećanja vrednosti kvadrata, porez na imovinu bude viši, ali maksimalno dva odsto. Tu mogućnost daje i zakon. Na Skupštini grada je da odluči da li će ovu mogućnost da koristi. Posle sagledavanja finansijskih efekata i konsultacija sa republičkim organima, grad je odlučio da nijedan obveznik poreza na imovinu u Beogradu neće platiti ni dinar veći porez u 2018. godini nego u 2017. godini bez obzira na rast cene kvadrata. Na ovaj način dajemo svoj doprinos nastojanjima Vlade Republike Srbije da se očuva i unapredi životni standard građana – potvrdio je Goran Vesić i razrešio sve dileme.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI