Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Krizni štab današnjim odlukama našao meru između potrebe da se zaštiti zdravlje stanovništva i da privreda radi.

– Grad Beograd je zadovoljan današnjim odlukama Kriznog štaba jer su uvaženi naši predlozi zasnovani na informacijama koje dobijamo kako od građana, tako i od privrednika – rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakao je da je zaštita javnog zdravlja najvažnija i da je zato važno da se pridržavamo preporuka epidemiologa – da se svuda i na svakom mestu nose zaštitne maske.

Pored toga, rekao je da Grad Beograd neće više izdavati dozvole za javna okupljanja kao što su koncerti, sportske manifestacije i drugi javni događaji.

– Za nas je najvažnije da se istovremeno sa zaštitom zdravlja građana zaštite i radna mesta naših gradjana u sektoru ugostiteljstva u kojem radi oko 40 hiljada ljudi. To je 40 hiljada porodica koje se hrane od plata koje njihove majke i očevi zaradjuju”, rekao je Vesić i dodao da najveći broj ugostitelja poštuje sve propisane mere i daje svoj doprinos zaštiti javnog zdravlja.

Vesić je ukazao da moramo da naučimo da živimo sa korona virusom dok ne stigne klinički ispitana vakcina ili lek.

– Zato će se Beograd uvek boriti i za zdravlje svojih građana, ali i za to da privreda radi – rekao je Vesić, dodaje se u saopštenju.

VIDEO: U Beogradu obavezne maske u prevozu i zatvorenom prostoru

Reply
Share this

Blic online