Na redizajniranom sajtu Beogradske tvrđave postavljena je 3D virtuelna tura, tako da svi korisnici računara i pametnih mobilnih telefona sada jednim klikom mogu da da krenu u obilazak kulturno istorijskih znamenitosti Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan.

Za to je potrebno da posete sajt Beogradske tvrđave.

Imajući u vidu potrebe savremenih svetskih tokova, a želeći da svoje izuzetne sadržaje učini dostupnim svim zainteresovanim osobama u svetu i kod nas, Beogradska tvrđava je realizovala projekat digitalizacije i multimedijalne prezentacije najznačajnijih spomenika kulture, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, navodi se u saoštenju Beogradske tvrđave.

Prema prvim pokazateljima, Beogradsku tvrđavu je virtuelno već obišlo nekoliko hiljada posetilaca.

“Ovo je pravi trenutak da se i vi uputite u virtuelnu šetnju. Opustite se od svakodnevnih stresnih dešavanja , sedite u udobnu fotelju i uz šolju toplog čaja ili kafe krenite u otkrivanje izuzetnih sadržaja. Možda ćete imati utisak da koristite vremensku kapsulu jer ćete za nepuna dva sata obići prostor od 60 hektara, a ono što ćete videti stvarano je vekovima i pod uticajem najrazličitijih kultura. Ne propustite da saznate mnoge zanimljive istorijske činjenice koje su, pored srpskog, dostupne i na pet svetskih jezika: engleskom, nemačkom, ruskom, turskom i kineskom”, navodi se u saopštenju.

A nakon popijene kafe i virtuelne ture, pronađite vreme i uputite se u stvarnu šetnju na Beogradsku tvrđavu i u park Kalemegdan jer ćete samo tako moći da osetite i miris proleća koje je na ovom mestu posebno.

Reply
Share this

Blic online