Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će “Kaskadne terase” u okviru projekta “Beograd na vodi” biti završene za dve nedelje, a da će krajem 2018. i početkom 2019. godine biti preuređena i promenada od Beogradskog sajma do Ade Ciganlije.

Mali je posle obilaska radova na izgradnji projekta “Kaskadne terase” na Savskoj promenadi kazao da se na tom prostoru grade i pešačke staze na kosini i obaloutvrde.

– Želimo da ovu promenadu, koja je već sada najlepša u Evropi, spustimo do Save kako bi Beograđani i gosti prestonice mogli da uživaju u lepotama ove reke. Nastavićemo sa radovima na obaloutvrdi sve do nove kule Beograd i oni će biti završeni u roku od dva meseca, a naredne godine nas očekuje produženje promenade od kule Beograd do Beogradskog sajma – kazao je gradonačenik a preneo Beoinfo.

Mali je naveo će krajem 2018. i početkom 2019. godine Grad Beograd preurediti promenadu od Beogradskog sajma do Ade Ciganlije.

– Ceo potez promenade od Beton hale, 25. maja, pa sve do Ade Ciganlije biće završen do 2019. godine i to će biti prelepa slika Beograda. Promenada će biti nekoliko kilometara duga i biće pravo mesto za uživanje – ocenio je Mali.

On je najavio da će projekat novog Savskog mosta biti završen do kraja godine a da će radovi na izgradnji početi u drugoj polovini 2018. godine.

– Taj most će biti još jedan simbol Beograda i potpuno će se uklopiti u ambijent “Beograda na vodi”, biće nov i moderan – kazao je Mali, dodavši da radovi na “Beogradu na vodi” teku po planu, kao i da će se uskoro videti radovi iznad zemlje za još dve stambene kule, i za novi tržni centar, koji će biti najveći na Balkanu.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI