Odziv i reakcije građana na projekat “Da se radi i gradi po tvom” više su nego pozitivni, a već prvog dana stiglo je nekoliko hiljada predloga i sugestija, ocenio je gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik je pozvao Beograđane da učestvuju u projektu “Da se radi i gradi po tvom” jer, kako je rekao, oni najbolje znaju šta bi u njihovom kraju ili opštini trebalo da bude urađeno.

– Projekat je pokrenut pre dva dana i već prvog dana smo dobili nekoliko hiljada predloga o tome šta bi trebalo da bude urađeno u pojedinim opštinama ili generalno u gradu. Opština Stari grad saopštila je da neće učestvovati u projektu, a da građani sa ove opštine ne bi brinuli, grad će obezbediti 10 miliona dinara, koliki je udeo svake opštine u projektu. Građani Starog grada mogu na Trgu otvorenog srca da predlože projekte, sugestije i ideje, kao i da glasaju za iste. Za opštinu Novi Beograd se još ne zna, ali pošto Novobeograđani imaju veliki broj ideja, u slučaju da opština odustane, grad će obezbediti 10 miliona i za ovu opštinu – rekao je Mali.

Pročitajte još:

Mali je dodao da su ideje odlične i da se čitavi komšiluci i stambene zgrade udružuju i glasaju za određene projekte. To je primer sjajne energije, naveo je Mali, a ujedno i veliki potencijal za saradnju.

– Negde su u pitanju fasade, negde parkovi, dok je u prigradskim opštinama naglasak na asfaltiranju, kanalizaciji, vodovodu i izgradnji domova zdravlja. Ovo je najtransparentniji i najotvoreniji način da se građani uključe u proces odlučivanja o projektima koji su prevashodno važni za njih. Najviše predloga nam je stiglo iz Zemuna i sa Zvezdare – dodao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, stigao je i predlog da što pre budu postavljene tramvajske šine preko Mosta na Adi kako bi Banovo brdo i Novi Beograd i na taj način bili povezani, a taj tender je upravo i objavljen.

– Trenutno se radi veliki broj fasada u gradu, što je projekat na kojem građani i dalje insistitiraju. Prezadovoljan sam idejom projekta “Da se radi i gradi po tvom”, ali i odzivom jer samo zajedničkim radom možemo da pokažemo koliko Beograd može da se menja. Ovaj grad pripada Beograđanima i želimo da se čuje glas svakog od njih. Trudićemo se da svakodnevno obaveštavamo građane, pa ćemo ideje i sugestije građana veoma brzo prezentovati – zaključio je Mali.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI