Zbog protesta stanara naselja Stepa Stepanović na Voždovcu, koje će se održati od 12 do 14 časova na Trgu Slavija, u ovom delu grada moglo bi da dođe do velikih promena u saobraćaju, ali i u gradskom prevozu.

Stanari Stepe su najavili da će blokirati centralni gradski trg, baš kao što su to nekada učinili taksisti, samo za vreme radnog dana, a ne vikendom. Ukoliko se to desi, izvesno je da će Beograđani morati da potraže alternativu i u širokom luku, tokom ta dva sata, izbegavaju Slaviju.

Zbog eventualne blokade Slavije, moglo bi da dođe do problema u funkcionisanju saobraćaja u svim okolnim ulicama: Nemanjinoj, Bulevaru oslobođenja, Makenzijevoj, Beogradskoj i Kralja Milana.

Zato, ako žurite, posle 12 časova ipak izbegnite ovaj potez kako ne biste bili neprijatno iznenađeni. Alternative su ulice Kneza Miloša, Bulevar kralja Aleksandra, Kneginje Zorke, Krunska, Resavska, Birčaninova, zavisno u kom smeru planirate da krenete.

Ukoliko bude došlo do potpune blokade Slavije, ceh bi mogle da plate trolejbuske (21, 22, 28, 29) i tramvajske linije (2, 3, 9, 10, 14) koje prolaze ovuda, dok bi autobuske već išle nešto modifikovanim trasama.

Reply
Share this

Blic online