Dok do otvaranja Slavije, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i Mije Kovačevića Beograđani broje sitno, novi saobraćajni problemi već su našli gde da se stvore – nenajavljeni radovi na autoputu zatvorili su jednu traku usred grada, zbog čega su gužve sinoć i jutros eskalirale.

Narednih sedam dana vožnja će biti otežana na najfrekventnijem mostu Gazela i novobeogradskom delu autoputa, a Beograđani se pitaju da li je to moralo da se obavi baš sada, kada im dovoljno muke predstavlja prelazak preko Brankovog mosta usred špica.

Idemo! Sad i Gazela. Jel mora da se radi ograda bas u radno vreme? I pri tom radnici sede u kombiju i bleje. Eto vam ga na Beogradjani pic.twitter.com/D3pjbHPOZW

No dok su za većinu radova na beogradskim kolovozima odgovorna gradska preduzeća i sekretarijati, radove na autoputu sprovode “Putevi Srbije”, koji su republičko preduzeće.

– Radovi na postavljanju javne rasvete i humuziranju zemljišta u srednjem pojasu, na delu državnog puta I A reda broj 1, od mosta Gazela do aerodroma “Nikola Tesla”, u smeru Beograd-Šid, izvodiće se od 13.11.2017.godine do 21.11.2017.godine, u periodu od sedam do 17 časova. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka – navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.

Da li su nova zatvaranja kolovoznih traka rezultat dogovora gradskih i republičkih preduzeća, ili svako radi za sebe, tek Beograđanima jedinu utehu predstavlja to što bi Slavija trebalo da bude prohodna od četvrtka.

– To podrazumeva i puštanje u rad tramvaja i trolejbusa kao i svih drugih vidova gradskog prevoza na Slaviji. Beograđanima će mnogo značiti činjenica da će Trg Slavija i Bulevar oslobođenja opet biti prohodni, a imaće četiri saobraćajne trake – rekao je Dragan Milošević, rukovodilac Sektora za niskogradnju u Sekretarijatu za investicije grada Beograda i istakao da će osim Slavije i Bulevara oslobođenja, do navedenog datuma biti završena i rekonstrukcija Ruzveltove i Mije Kovačevića.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI