Vrana, naizgled samo upetljana na krovu, čitav jučerašnji dan borila se da se oslobodi i ponovo poleti. Kada su stanari uveče pozvali tim udruženja Animal Rescue Serbia, Darko, Sofija, Luka i Dana na licu mesas ugledali su strašan prizor – jedno krilo bilo je probodeno šiljkom gromobrana.

– Vrana se krilom nabila na šiljak gromobrana i tu ostala zarobljena. Satima je bezuspešno pokušavala da se oslobodi. U pokušajima da se oslobodi, počela je i da kljuca sopstveno meso, kako bi se spasila. Sreća je da smo mogli iste večeri da izađemo na teren i spasimo vranu, jer bi zarobljena na krovu bila osuđena na smrt. Veliko je pitanje da li bi uspela da preživi noć. Trenutno se nalazi u našem privremenom smeštaju, gde joj je sinoć bila pružena prva pomoć, a uskoro će početi i operacija njenog krila, u nadi da ćemo uspeti da joj spasimo život – kažu iz udruženja.

Kako ističu u udruženju, pravovremeno reagovanje je spasilo životinju, a kako je u povakvim situacijama potrebno hitno forrmirati tim, Animal Rescue Serbia poziva i druge Beograđane da im se priključe.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI