Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je juče da je za upis u vrtiće u Beogradu stiglo 20.300 zahteva, da će preliminarne liste biti poznate 8. juna, nakon čega sledi period za žalbe i potom konačne liste.

Nikodijević je rekao da u gradskim vrtićima ima 12.700 mesta, ali se svake godine doda još oko 20 odsto kapaciteta u onim vrtićima gde je odziv manji, kao i da Grad subvencioniše boravak i u privatnim vrtićima.

– Omogućeno je da sve prioritetne kategorije dece, poput onih kojima oba roditelja rade, deca samohranih roditelja ili ona koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica, budu upisane u vrtić – rekao je Nikodijević.

Podsetio je da je do pre šest godina u vrtiće išlo skoro 50.000 dece, a danas 80.000.

– Uporedo radimo dva procesa, jedan je gradnja novih vrtića i povećanje kapaciteta, a s druge strane priznali smo i privatne vrtiće koji su licencirani i imaju dozvolu za rad. Podjednako subvencionišemo boravak dece u gradskim i privatnim vrtićima, što nam omogućava da upišemo više dece – rekao je on.

Dodao je da je počelo projektovanje i izgradnja četiri nova vrtića i da će u naredne četiri godine biti izgrađeno ukupno 17 vrtića.

Predsednik Skupštine grada najavio je i da će se sednica gradske skupštine održati do kraja maja i da će to biti prva sednica otkad je uvedeno, a potom i ukinuto vanredno stanje u zemlji.

Reply
Share this

Blic online