Prvog dana 2012. svečano je otvoren Most na Adi, skoro osam godina kasnije konačno je, kako su obelodanili gradski čelnici, dobio upotrebnu dozvolu, ali ni danas, posle skoro 3.300 dana još nisu proradili čuveni liftovi koji su plaćeni milion evra!

Početkom oktobra ove godine, kako stoji na zvaničnom sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, posle nekoliko neuspešnih tendera, zaključen je okvirni sporazum za popravku i održavanje liftova u sklopu Mosta na Adi i petlje Radnička.

Ugovor je potpisan 7.10.2020. i važi godinu dana, pa ako je suditi po njemu, Beograđani bi ipak mogli da se njima provozaju pre jubilarnog desetog rođendana.

Iako je svojevremeno obelodanjeno “da su morala da budu popravljena tri putnička lifta i jedan servisni u pilonu”, reporteri “Blica” su se uverili da se na terenu stanje nije promenilo, te da su putnički liftovi i dalje van funkcije.

Podsećamo da su ova tri lifta ukupno koštala 956.821 evro, a najskuplji je bio onaj na čukaričkoj strani od 368.301, zatim na novobeograskoj 353.119, a treći kod petlje „Radnička“ – 235.400 evra.

Od raspisivanja prvog tendera za remontovanje liftova, jedina novina koja je učinjena u odnosu na početak je to što su dobili metalna vrata koja su sada gotovo zarđala i koja se do sada nijednom nisu otvorila za bicikliste i pešake.

Kako je svojevremeno obelodanjeno, tri biciklističko-putnička lifta mogu da prevezu 24 osobe ili 1.800 kilograma.

O očajnom stanju biciklističkih liftova svedoči i slika od pre nekoliko dana sa Brankovog mosta. I tamo je lift van funkcije, a oko njega su izlepljene trake kako neko ne bi slučajno pokušao da uđe.

VIDEO: Žena i beba u pokvarenom liftu na Novom Beogradu

Reply
Share this

Blic online