Petlja Batajnica, koja je deo obilaznice oko Beograda, biće potputno zavšena do kraja 2019. godine i građani Batajnice će dobiti vezu sa autoputem i starim novosadskim putem, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

– Imamo dovoljno novca da završimo ne samo projektno-tehničku dokumentaciju, koja će biti gotova do sredine leta, već i da završim petlju – rekla je Zorana Mihajlović novinarima tokom obilaska batajničke petlje, sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem, direktorima Kodirora Srbije i Puteva Srbije Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom.

Vrednost radova na završetku petlje Batajnica je oko 6,5 miliona evra. Prema njenim rečima, javni poziv za izradu dokumentacije će raspisati Putevi Srbije, koja košta oko 10 miliona dinara, nakon čega će Koridori Srbije, kao investitor, objaviti poziv za izbor izvođača radova.

– Očekujemo da bi do kraja godine, verovatno do novembra, mogli da imamo izabranog izvođača i onda do kraja sledeće godine da imamo završen izlazak za naselje Batajnica, ka i iz – Beograda, Novog Sada i Zemun Polja, na autoput. To nije važno samo zbog građana Batajnice već zato što imamo puno zaintresovaniih za industrijsku i privrednu zonu – naglasila je ministarka i objasnila “da je bilo kašnjenja od nekoliko meseci zbog problema koje su Putevi Srbije imali sa eksproprijacijom, koja nije bila jednostavna u jednom delu”.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI