Ona je u požaru izgubila sve: roditelje, brata, dva psa i dom… Spasila se jer je veče pre izbijanja vatrene stihije prespavala kod svog prijatelja u stanu, blizu svoje zgrade.

Dvadesetpetogodišnja Anja Stojanović, sa Novog Beograda, živela je u Ulici Milutina Milankovića na broju 110 u Bloku 28, a stanovala je sa ocem Zoranom (52), majkom Ljiljanom (51) i bratom Aleksandrom (26).

Međutim, u subotu rano ujutro, u zgradama poznatim kao “televizorke” u Bloku 28 buknuo je požar koji je doveo do tragedije. U požaru su, osim cele Anjine porodice, nastadale još tri osobe.

O nesreći su je telefonom obavestile komšije, te se ova 25-godišnja devojka veoma brzo obrela ispred zgrade u kojoj su vatrogasci još gasili požar. Nažalost, ništa nije mogla da uradi.

O njoj komšije, ali i svi koji je poznaju imaju samo lepe reči. Ona je vredna devojka, koja je uvek pomagala svojoj porodici.

– Predivno dete, ona i moj sin se druže od malena, ja često kažem da je ona moja treće dete. Ona je jednostavno neko ko zaslužuje apsolutno sve – rekla je majka njenog prijatelja kod koga se ona trenutno nalazi.

Pročitajte još…

Komšije okolnih zgrada, ali i zgrade u kojoj je izbio požar, pokrenule su humanitarnu pomoć prikupljanja novca za Anju, jer je ona u vreme korona viruna virusa, ostala bez krova nad glavom.

Sve komšije u roku od jednog dana, organizovale su se kako bi zajedničkim snagama pomogli da se što pre sakupi novac, na društvenim mrežama dele se objave na kojima se nalaze računi na koje građani mogu uplatiti novac. Svi su voljni da pomognu, a već su počeli sa donošenjem garderobe i najpotrebnijih odevnih predmeta za Anju.

Humanitarna pomoć se prikuplja u frizerskom salonu “Ljuba” (Bulevar A. Čarnojevbića 115, prizemlje zgrade), svakog dana od 11.00 do 16.00.

“Mnogo ljudi se odaziva za pomoć! Mnogo poznatih ličnosti i humanitarnih organizacija”, napisao je jedan od komšija na Fejsbuku.

– Njena porodica je sa juga Srbije. Anjin otac je poreklom iz Leskovca, bili su to divni i fini ljudi. Koliko znamo, ona u Beogradu nema nikog od šire porodice, svi su, verovatno, tamo. Trudićemo se maksimalno da budemo tu za nju. Od njihovog stana ništa nije ostalo. Požar je uništio sve – prenele su “Novosti” reči jednog od komšija.

Na svu sreću, dok se Anji ne obezbedi dom, ona će boraviti u stanu svog prijatelja u istom bloku, nedaleko od svog nekadašnjeg doma.

Podsetimo, stravičan požar dogodio se pre tri dana, a pretpostavlja se da su se šestoro nastadalih ugušili od posledica dima. Pored porodice Anje Stojanović, policija je našla tela Aleksandra (47) i Marije Nesimovski (45) sa poslednjeg sprata zgrade, koji su se ugušili od dima. U teškom stanju u bolnicu je prevezena Leposava Lazarević, a telo jednog muškarca nije identifikovano jer je ugljenisano.

Kako se sumnja, požar je najverovatnije izazvala neispravna grejalica u stanu osobe koja je jedna od žrtava tragedije – na sedmom spratu, da bi se zatim proširio na druge spratove.

Reply
Share this

Blic online