Letovanje u Španiji tokom kojeg su učenici Devete gimnazije iz Beograda i još nekih beogradskih škola imali problem sa smeštajem, organizovala je samostalno profesorka istorije u Devetoj gimnaziji Snežana Martić, tvrdi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se navodi u saopštenju, škola i Ministarstvo ne mogu preuzeti nikakvu odgovornost za letovanje učenika, jer je putovanje organizovala profesorka u sopstvenoj režiji, bez ikakvog učešća škole i saglasnosti Ministarstva, i dodaje da će protiv profesorke biti pokrenut disciplinski postupak u školi.

– Naša škola nije organizator putovanja niti imamo informaciju da su profesori naše škole odveli decu na letovanje – rekao je za Novosti” direktor Devete gimnazije Dejan Josipović.

On je dodao i da se “ekskurzije organizuju na jesen, te da trenutno škola ne radi jer je u toku raspust”.

U međuvremenu, roditelji još čekaju na bilo kakvu povratnu informaciju kada će im i kako deca stići kući.

– I dalje ništa ne znamo, deca nemaju pristup Internetu tamo i ne mogu da nam se jave, a čak nam ni profesori nisu poslali nikakvu poruku da nam makar jave kad kreću. Sve što znamo, saznali smo iz medija. Takođe nam se niko nije obratio ni iz turističke inspekcije – kaže majka jednog od učenika.

Ona dodaje da je naročito brine pitanje bezbednosti povratka.

– Oni su u taj drugi hotel, gde su smeštaj plaćali iz svog džepa, otišli preumorni, stigli su u 1.00 noću, sumnjam da su vozači autobusa uspeli da se odmore, a sad ih čeka dug put nazad. To je, ako mene pitate, stvar za policiju – navodi sagovornica “Blica”.

Reply
Share this

Blic online